Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dekora

2010.06.30

Dekora

 

A Dekora egy japán szó, ami az angol "decoration", vagyis "díszítés" szóból származik. És ez a Dekora lényege, a díszítés: sok kiegészítő viselése (ezek lehetnek akár játékok is). Ha egy Dekora-chan közeledik feléd, már kilóméterekről meg lehet hallani, hisz a rengeteg nyaklánc és kiegészítő hangosan csörög rajta.

A legtöbben a FRUiTS magazinon keresztül találkoztak először a Dekora stílussal- ezért is nevezték ezt a stílust "FRUiTS"-nak mielőtt megtalálták a megfelelő elnevezést. Mindenki másért szereti a Decora stílust: van aki azért, mert színes, és sincs két egyforma Dekora-chan, vagy egyszerűen csak ezért, mert kawaii(aranyos)!

Mint minden más stílusban, itt is van néhány szabály, hogy miképp lehet valakiből Dekora-chan, de általában nincsenek szabályok. Több hónapba is beletelik mire tökéletes Dekora-channé válsz. Gyakorolni kell a kiegészítők keverését, csak akkor lesz hibátlan a megjelenésed. A Dekora több mint egy nagy rakás hajcsatt a hajadban, és rengeteg nyaklánc. Ha valaki már rég Dekora-chan, ez már életstílussá válik, Dakorásan fog enni, aludni sőt még levegőt venni is ^_^

A Dekora sokmindenkinek az örök fiatalságot jelenti. Ez az egyik stílus ami nem arról szól hogy csinosak legyünk. Itt nem a testünket kell megmutatni, hanem a ruhákat, és a kreativitást. Sok más tílussal ellentétben ez nem próbál mérgesnek, vagy keménynek tűnni. Ez az egész azon alapul hogy legyünk boldogok, aranyosak, és különlegesek.

Persze attól hogy a ruhád Dekora, még nem biztos hogy te magad is Dekora vagy. Ettől lesz ez minden másnál különlegesebb.

De azért érdemes kipróbálni, akár csak egy napra is!

A Dekora-nak nincsenek külön behatárol alfajai, de azért a képekből ítélve több ilyen is létezik:

pl.:
-Gyerekes Dekora
-Rózsaszín Dekora
-Színes Dekora
-Fekete Dekora
 

  • Gyerekes Dekora:

Ez az a fajta Dekora, ahol a Dekora-chan tütüt, és színes pólot visel, mindenféle rajzfilmfigurával díszítve, vagy valamilyen más gyerekes mintával. Sokan játékot, tiarát és varázspálcát is hordanak. Ez az a Dekora, ami leginkább megmutatja az egyéniséget, hisz itt megmutatkozik a bennünk élő gyermek. Tippek: ne feledkezz meg azokról a rajzfilmekről, animékről amiket gyerekkorodban néztél. DE vigyázz, ne csak az aranyos animékre gondolj! Sok japán Dekora-chan visel pl. SpongyaBob-os cuccokat, szóval a választott rajzfilmnek nem feltétlen muszáj japánnak lennie. Leggyakoribbak: Én pici pónim, Pokemon, Digimon, SpongyaBob, Sanrio vagy San-X karakterek (pl. HelloKitty vagy My Melody).

  • Rózsaszín Dekora:

Azt hiszem nem kell bemutatni! ^_~ A Rózsaszín Dekora csakis egyetlen színről szól: a rózsaszínről!! Talán ez egyetlen szín amit még használnak az a fehér(már ha ezt nevezhetjük színnek;) Ez a legelterjedtebb Dekora, talán azért mert ennek vannak a legegyszerűbb szabályai: Mindennek teljesen rózsaszínnek kell lennie!! Tippek: Keress elő minden rózsaszín cuccodat, és viseldd őket együtt. Ha tényleg szükségét érzed annak hogy mást színt is használj, próbálj ki nagyon kevés pirosat, de azért igyekezz hogy minden rózsaszín legyen. Használhatsz pöttyös vagy csíkor ruhákat is.

  • Színes Dekora:

Ez az ideális stílus azoknak, akik most akarnak először Dekora stílusban öltözködni. Ez a stílus csak is a bolondozásról és a színekről szól. Ez a külső nagyon is imádnivaló, és könnyen teljesíthető, ha jól használjuk a színeket. Itt teljesen szabadjára engedheted a fantáziád, és lehetsz kawaii! Tippek: Használd bölcsen a színeket. Ne használj egyféléből túl sokat, mert az teljesen megváltoztathatja a megjelenést. A színes haj is nagyon jól mutat! Jó ha sok nagyon színes kiegészítőt használsz! Ne csak a kedvenc színeidet használd, ha többféle színt válogatsz össze, akkor lesz a külsőd sugoi!

  • Fekete Dekora:

Mive Japánban egyre népszerűbb lesz a Visual Kei és a Goth Lolita külső, így egyre több a Fekete Dekora-chan. Annak aki inkább a színskála sötéttebb oldalát támogatja, és nem rajong a rózsaszínért, vagy a világos színekért, ez a megfelelő Dekora stílus. Ez a Dekora is ugyanúgy használ rengeteg kiegészítőt, játékokat, csak nem világos színekben. Általában zöldet, feketét, pirosat és lilát használnak(mind sötét árnyalat).

A Dekora stíulsnak igazából nincsenek szabályai, ezeket csak azért írtam le, hogy ha van valaki aki nem tudja hogy hogyan kezdjen neki, annak legyen egy kis segítség.

Szóval ha valakinek megtetszett ez a stílus bátran próbálja ki!